Uitbreiding sterrenrestaurant De Slagmolen

Foto: Max Vicca
Foto: Max Vicca

Wie Oudsbergen zegt of hoort, denkt daarbij misschien tegelijk aan restaurant De Slagmolen, met twee Michelin-sterren één van de absolute culinaire toppers in België.

Het restaurant onderging een grondige verbouwing met een uitbreiding van 325 m2. “Niet met de bedoeling om méér gasten te kunnen ontvangen, maar wel om voor meer beleving te zorgen,” aldus chef Bert Meewis.
“Door gebruik te maken van hoge plafonds en grote glaspartijen, die zicht geven op de natuur, krijg je ook werkelijk het gevoel verbonden te zijn met wat er zich buiten afspeelt.”

Limoco installeerde de luchtgroep, die moet zorgen voor een constante aangename temperatuur in de zaak. 

Bert Meewis: “Ik ken de familie Stinkens al lang, alsook hun goeie reputatie wat betreft residentiële ventilatie. Mijn vraag aan hen was tegelijk simpel als uitdagend: ervoor zorgen dat er in het restaurant constant een temperatuur is van 22°C én dat de lucht continu gezuiverd wordt. Een bijkomende uitdaging was dat de installatie van Limoco, o.w.v. haar omvang, naar binnen moest gebracht worden voordat het dak gedicht was.”

Jeffrey Lemmens: “We zijn de uitdaging van Bert aangegaan en hebben het nodige maatwerk geleverd om aan de wensen van onze klant te voldoen. Verschillende factoren maken dat het geen evidentie is om in een ruimte van deze omvang en met grote glaspartijen de luchtomstandigheden continu op hetzelfde niveau te houden. Het feit dat het aantal mensen, die aanwezig zijn in de ruimte, ook altijd varieert, is een extra factor om rekening mee te houden. De lucht die wordt aangezogen door de luchtgroep, wordt continu gemeten en in functie daarvan wordt een signaal uitgestuurd om meer of minder te koelen of te verwarmen. Ook het esthetisch aspect kreeg de nodige aandacht. In het restaurant zelf is nergens iets zichtbaar van de installatie of leidingen. Alles is netjes weggewerkt met kanalen op maat in een vals plafond, zoals ons gevraagd werd.” 

(foto boven: Max Vicca)