Project in de kijker: Mondzorg Herk

Eind 2019 opende in Herk-de-Stad de nieuwe tandartsenpraktijk Mondzorg Herk. Voor de inrichting van de zeer ruime praktijk werkten de tandartsen Gunther Meex en Serge Sleurs samen met Dirkx Interieurarchitectuur uit Maaseik. Voor het ventilatiesysteem kwam de architect aankloppen bij Limoco.

Geert Dirkx: “Limoco werd ons door verschillende contacten aangeprezen als de geknipte partner voor dit type project. Tijdens de bespreking die ik met hen had, vielen vooral het familiale karakter van het bedrijf én hun professionele aanpak op. Die combinatie heeft de doorslag gegeven bij onze keuze.”

Het bouwproject betrof deels nieuwbouw en deels renovatie. Vooral de combinatie van bestaande balken in het plafond en de gewenste minimum hoogte van de valse plafonds vereiste een maatwerkoplossing. De grootte van de praktijk, met o.a. 6 praktijkcabines, een RX-ruimte, een sterilisatieruimte, een labo, een keuken en kleedkamers impliceert bovendien een zeer uitgebreid leidingennet. Dit niet alleen voor het ventilatiesysteem, maar ook voor elektriciteit en andere technische voorzieningen.

De ervaring en de mogelijkheden van Limoco, om het volledige leidingennet door eigen mensen in het eigen atelier te bouwen, was hier dus effectief een grote meerwaarde.

“Het was een complex project met veel niveauverschillen in de plafonds en met een uitgebreid leidingennet. Bovendien moest er rekening gehouden worden met de andere technische voorzieningen zoals elektriciteit, airco, enz. Limoco heeft prima werk geleverd. Onze klanten, maar ook wijzelf zijn meer dan tevreden. De snelle en efficiënte aanpak én het nakomen van afspraken vinden wij enorm belangrijk. Ik denk dat we nog vaak met hen gaan samenwerken in de toekomst!” besluit Geert Dirkx.