Project in de kijker: vakantiewoning 'De Zilveren Maan'

Sinds eind oktober heeft Limburg er weer een bijzondere vakantieplek bij. Vakantiewoning De Zilveren Maan in Neeroeteren is het resultaat van 4 jaar hard werken aan de realisatie van een droom voor Lut en Manu Leys. Zij kochten een oude hoeve die ze transformeerden tot een moderne accommodatie voor een groep van max. 22 personen. Drie aspecten waren belangrijk bij de verbouwing: behoud van het karakter van het oude pand, de integratie van innovatieve, duurzame, ecologische materialen en technieken én maximaal comfort voor de gasten. Voor het ventilatiesysteem, een balansventilatie type D, kwamen ze te rade bij Limoco.

Manu Leys: “We hebben offertes gevraagd bij verschillende leveranciers. Uiteindelijk kozen we voor een samenwerking met Limoco omwille van het maatwerk dat ze leveren. De box waarop alle leidingen worden aangesloten, maken ze in hun eigen atelier. Het systeem is heel toegankelijk, hetgeen belangrijk is om het onderhoud te doen. De samenwerking met Jeffrey en Pieter was heel aangenaam. Zij kennen hun vak, ze weten waar ze mee bezig zijn en dat is precies de toegevoegde waarde van Limoco. Hun duurzame manier van werken is bovendien volledig complementair met onze eigen filosofie en onze visie. Zo is zuinig omspringen met energie de rode draad in ons eigen verhaal. De vakantiewoning heeft een E-peil van -10, waardoor we een A+ certificaat bekomen hebben. En er zijn nog wel enkele noemenswaardige features:

  • In het nieuwe gedeelte van de woning, dat in houtskeletbouw is opgetrokken, zijn de wanden opgevuld met 5 ton papiervlokken.
  • De gebruikte isolatie heeft een dikte tussen 20 en 45cm.
  • De energie van het afvalwater (vb. de warmte van het water van de douche) wordt maximaal gerecupereerd.
  • Eén van de 10 toiletten is een 'composttoilet'. Dit is een Zweeds product, eigenlijk volgens het principe van de toiletten die we in onze streek ook kenden in de vorige eeuw: een plank met een gat. Maar de moderne versie ziet er precies uit als een gewoon toilet en veroorzaakt géén geurhinder. Voordeel is dat er geen water verbruikt wordt om door te spoelen en dat het 'vast gedeelte' na 4 à 5 jaar gebruikt kan worden als compost in de tuin.“

„We zijn heel tevreden dat we voor Limoco als ventilatiepartner gekozen hebben. Met hun maatwerk maken ze een belangrijk verschil. Een verschil maken is precies hetgeen wij met De Zilveren Maan ook willen doen. Onze gasten een onbezorgd verblijf bieden, zowel particulieren als bedrijven. En in uitdagende tijden zoals nu, is de ruime accommodatie ook geschikt om met een beperkte groep van familie, vrienden of collega's in eigen land of streek een uitstap te plannen, rekening houdend met voldoende afstand en privacy voor iedereen.“

Meer info op www.dezilverenmaan.be

  IMG 9174