Geen last meer van de geur van de houtkachel van de buurman

Een tijd geleden werd onze afdeling Woningventilatie gecontacteerd door Werner, een klant uit Wallonië, meer bepaald uit de buurt van Rochefort. Hij had zelf een woningventilatiesysteem geïnstalleerd dat hij elders had aangekocht en dat ook prima werkte. Er was echter een ander probleem: de houtkachel van de buurman.

Werner: “Een buurman die een eindje verderop een woning gebouwd had, gebruikte een houtkachel als verwarming. Ondanks het feit dat onze woningen niet onmiddellijk naast mekaar gelegen zijn, had ik toch last van de geur van de houtkachel.
Ik ging te rade bij verschillende experts en ook bij de firma Zehnder, fabrikant van mijn ventilatiesysteem.

De oplossingen voor de geurhinder die ik aangereikt kreeg, waren enerzijds enorm duur en anderzijds ook niet 100% effectief. Omdat ik zelf behoorlijk goed op de hoogte ben van de werking van zo'n systeem, had ik zelfs al een eigen constructie uitgetest op basis van actief kool. Tot ik op een gegeven moment, bij het zoeken naar een 'actief kool filter' op het internet op de website www.woningventilatie.info van Limoco terecht kwam. Ik las dat zij een systeem ontwikkeld hadden, specifiek voor het neutraliseren van onaangename geuren. Ik nam contact met hen en ging langs om een actief kool filter af te halen. Het bleek bovendien een zeer betaalbare oplossing waardoor het de moeite loonde om het uit te proberen. En met succes, want sindsdien heb ik geen hinder meer gehad van de kachelgeur van de buurman.”