Krachtig ventilatiesysteem is onontbeerlijk voor een optimale Wellnessbeleving

In Zonhoven opende eind oktober 'B-phine', een privé wellness waar je in alle rust kan genieten van sauna, Turks stoombad, jacuzzi en een hele reeks arrangementen. De zaak is gevestigd in een bestaande woning, waarvan een gedeelte werd omgebouwd tot wellness. Dat gegeven zorgde voor een aantal praktische uitdagingen.

Een hamam veroorzaakt een enorm hoge luchtvochtigheidsgraad en dat vereist een krachtig ventilatiesysteem. Daarom adviseerde Jeffrey de uitbaters van het instituut om een Zehnder comfoAir Q 350 met vochtsensoren te installeren, zodat er automatisch meer wordt afgezogen bij vochtophoping in de ruimte. Maar er waren nog meer obstakels: zo wilden de zaakvoerders graag de bestaande plafondhoogte behouden en dat was niet evident, aangezien het leidingennet precies moet weggewerkt worden in een verlaagd plafond.

Marc Preciaux, medezaakvoerder van B-Phine: “We kennen de familie Stinkens al heel lang en dus weten we ook dat ze heel veel ervaring en kennis in huis hebben inzake ventilatie. Zij hadden meteen een oplossing voor de specifieke moeilijkheden die zich bij ons stelden.

b phine02Door gebruik te maken van verschillende buizen met een kleinere diameter in de plaats van één buis met grote diameter, konden we het plafond 10 cm hoger plaatsen dan oorspronkelijk gedacht en dat scheelt natuurlijk een heel stuk in de beleving en in het ruimtegevoel voor onze gasten. Het was ook zeer verrassend vast te stellen dat we in het Turks stoombad totaal geen last hebben van de luchtvochtigheid, dankzij de extra krachtige afzuiging die daar voorzien is. Ook van geluidshinder, door de afzuiginstallatie, is geen sprake. In de massageruimtes is er dan weer een bijzonder aangenaam klimaat, dankzij het inblaas- en afzuigsysteem. Wij zijn dus heel tevreden over het werk van Limoco en over de manier hoe Jeffrey in een 'moeilijke' ruimte voor een perfecte oplossing gezorgd heeft.”