Project in de kijker: vakantiewoning 'De Zilveren Maan'

Sinds eind oktober heeft Limburg er weer een bijzondere vakantieplek bij. Vakantiewoning De Zilveren Maan in Neeroeteren is het resultaat van 4 jaar hard werken aan de realisatie van een droom voor Lut en Manu Leys. Zij kochten een oude hoeve die ze transformeerden tot een moderne accommodatie voor een groep van max. 22 personen. Drie aspecten waren belangrijk bij de verbouwing: behoud van het karakter van het oude pand, de integratie van innovatieve, duurzame, ecologische materialen en technieken én maximaal comfort voor de gasten. Voor het ventilatiesysteem, een balansventilatie type D, kwamen ze te rade bij Limoco.

Lees meer

Project in de kijker: Mondzorg Herk

Eind 2019 opende in Herk-de-Stad de nieuwe tandartsenpraktijk Mondzorg Herk. Voor de inrichting van de zeer ruime praktijk werkten de tandartsen Gunther Meex en Serge Sleurs samen met Dirkx Interieurarchitectuur uit Maaseik. Voor het ventilatiesysteem kwam de architect aankloppen bij Limoco.

Lees meer

Geen last meer van de geur van de houtkachel van de buurman

Een tijd geleden werd onze afdeling Woningventilatie gecontacteerd door Werner, een klant uit Wallonië, meer bepaald uit de buurt van Rochefort. Hij had zelf een woningventilatiesysteem geïnstalleerd dat hij elders had aangekocht en dat ook prima werkte. Er was echter een ander probleem: de houtkachel van de buurman.

Lees meer

Ventilatiesysteem in combinatie met aardwarmtewisselaar

Eén van onze klanten koos ervoor om een aardwarmtewisselaar te installeren, in combinatie met een ventilatiesysteem. Voor de keuze van het ventilatiesysteem moest hij er rekening mee houden dat het compatibel was met de warmtewisselaar en zodoende was het aanbod beperkt. Hij koos voor een systeem Zehnder ComfoD 350 van Limoco.

Wat is het nut van een aardwarmtewisselaar?

Lees meer