Fijne samenwerking met Jacobs Koel- en Klimaattechnieken

Joost Jacobs is met zijn bedrijf Jacobs Koel- en Klimaattechnieken gespecialiseerd in het plaatsen van HVAC-installaties, dus alles wat te maken heeft met verwarming, ventilatie en airco. Zijn projecten situeren zich hoofdzakelijk in Limburg, in de woningbouw voor particulieren. Daarnaast zijn ook bedrijven klant bij hem.
Sinds een jaar werkt hij samen met Limoco, voor wat ventilatiesystemen en hulpstukken betreft.

Lees meer

Samenwerking met Houtskeletbouw Davy Swennen

Zoals de naam al doet vermoeden is Davy Swennen, die met zijn bedrijf gevestigd is in Neeroeteren, actief in de houtskeletbouw. Het tekenen, produceren en bouwen van lage energie en passief woningen is de core business. De samenwerking met Limoco groeide met de jaren.

Lees meer

Uitbreiding sterrenrestaurant De Slagmolen

Wie Oudsbergen zegt of hoort, denkt daarbij misschien tegelijk aan restaurant De Slagmolen, met twee Michelin-sterren één van de absolute culinaire toppers in België.

Het restaurant onderging een grondige verbouwing met een uitbreiding van 325 m2. “Niet met de bedoeling om méér gasten te kunnen ontvangen, maar wel om voor meer beleving te zorgen,” aldus chef Bert Meewis.
“Door gebruik te maken van hoge plafonds en grote glaspartijen, die zicht geven op de natuur, krijg je ook werkelijk het gevoel verbonden te zijn met wat er zich buiten afspeelt.”

Lees meer

Project in de kijker: vakantiewoning 'De Zilveren Maan'

Sinds eind oktober heeft Limburg er weer een bijzondere vakantieplek bij. Vakantiewoning De Zilveren Maan in Neeroeteren is het resultaat van 4 jaar hard werken aan de realisatie van een droom voor Lut en Manu Leys. Zij kochten een oude hoeve die ze transformeerden tot een moderne accommodatie voor een groep van max. 22 personen. Drie aspecten waren belangrijk bij de verbouwing: behoud van het karakter van het oude pand, de integratie van innovatieve, duurzame, ecologische materialen en technieken én maximaal comfort voor de gasten. Voor het ventilatiesysteem, een balansventilatie type D, kwamen ze te rade bij Limoco.

Lees meer

Project in de kijker: Mondzorg Herk

Eind 2019 opende in Herk-de-Stad de nieuwe tandartsenpraktijk Mondzorg Herk. Voor de inrichting van de zeer ruime praktijk werkten de tandartsen Gunther Meex en Serge Sleurs samen met Dirkx Interieurarchitectuur uit Maaseik. Voor het ventilatiesysteem kwam de architect aankloppen bij Limoco.

Lees meer

Geen last meer van de geur van de houtkachel van de buurman

Een tijd geleden werd onze afdeling Woningventilatie gecontacteerd door Werner, een klant uit Wallonië, meer bepaald uit de buurt van Rochefort. Hij had zelf een woningventilatiesysteem geïnstalleerd dat hij elders had aangekocht en dat ook prima werkte. Er was echter een ander probleem: de houtkachel van de buurman.

Lees meer

Ventilatiesysteem in combinatie met aardwarmtewisselaar

Eén van onze klanten koos ervoor om een aardwarmtewisselaar te installeren, in combinatie met een ventilatiesysteem. Voor de keuze van het ventilatiesysteem moest hij er rekening mee houden dat het compatibel was met de warmtewisselaar en zodoende was het aanbod beperkt. Hij koos voor een systeem Zehnder ComfoD 350 van Limoco.

Wat is het nut van een aardwarmtewisselaar?

Lees meer